tisdag 24 april 2007

Thank you for the Music, Mr Bush


”The lunatic will lead the blind”, sjunger Asian Dub Foundation på låten ”Oil” från skivan "Tank". Det är lätt att föreställa sig vem som är galningen i sången. Asian Dub Foundation är bara en av många artister som gjort låtar som på ena eller andra sättet handlar om George W Bush och Irak. För man kan säga mycket om George W Bush och hans presidentskap, men en sak är säker och det är att han inspirerat många musiker till att skriva arga och engagerade låtar.
Listan är lång, men några av de mest kända låtarna/artisterna är Pink med ”Dear, Mr President”, Neil Young med hela skivan ”Living with war” och min absoluta favorit, Patti Smith med ”Radio Baghdad”.
Man kan förstås också höra presidenten sjunga själv. Eller varför inte beställa skivan med George Bush and Friends. Pengarna går till at finansiera Irak-kriget lovar utgivarna på Spin the World. Själv gillar jag starkt rappen med refrängen ”Don’t mess with Texas”. På samma sätt som krig gör det möjligt för journalister att skriva spännande artiklar vilka bidrar till en framgångsrik karriär så kanske konservativa presidenter gör det lättare för dagens protestsångare att tjäna pengar. För den som inte själv kan skriva en bra sång om Bush finns dessutom en hel radda covers covers att utgå från.

Så vad finns mer att säga än ett "Tack George W Bush, Thank you for the music!"

PS. Vad lyssnar George W Bush själv på? CNN har svaret.

Inga kommentarer: