onsdag 25 april 2007

Givande diskussion om bistånd och välgörenhet

Det blev en spännande och intressant diskussion på kvällens Global bar på temat "Välgörenhet? Ja tack" som jag modererade. Klas Björkhagen, VD på reklambyrån Brandreality, berättade om varför han ville göra något annnat än bara reklam och därför tog inititativ till Chiparamba Foundation som med fotbollen som instrument stödjer barn och ungdomar i Zambia. På Chiparambas hemsida kan du också beställa DVD:n från den konsert som man 2005 arrangerade på Café Opera med Plura & Carla, Mauro Scocco, Sanne Salomonsen, Nationalteatern, Ray Davies och Marie Fredriksson.
Entreprenören och ordföranden i Global Utmanings hållbarhetspanel Maja Brisvall talade om socialt entreprenörskap och kom med många spännande tanker om företagande och utveckling. I publiken fanns många som verkar inom traditionella biståndsorganisationer och det blev en hel del frågor, men också ett självkritiskt ifrågasättande av hur traditionella organisationer arbetar.
Jag tror att entreprenörer och folkrörelsemänniskor skulle ha stor nytta av att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Kanske var detta ett första steg. Ett referat kommer snart på Global Reportings hemsida.

Inga kommentarer: