fredag 4 maj 2007

Iran, Kosovo och Albanien på måndag

Få saker är så viktiga i den globala politiken som att skapa dialog och samtal i låsta situationer. Därför känns det extra spännande när fredsforskningsinstitutet SIPRI och Stockholm Institute of Transition Economics (SITE) vid Handelshögskolans nu den 7e maj bjuder in till ett seminarium med Irans utrikesminister Manouchehr Mott. I presentationen av programmet står:
"Mr Mottaki will speak on multilateral approaches to nuclear disarmament and sustainable energy development in a changing global security environment."
Själv hinner jag inte gå dit eftersom vi samma dag ansvarar för ett semininarium om Kosovo på uppdrag av Sida. FN:s speciella sändebud Martti Ahtisaari kommer att presentera sitt arbete kring Kosovos självständighet. En ny status kommer förändra arbetet för Sida och de svenska organisationer som engagerat sig i Kosovo efter kriget. Förutom Martti Ahtisaari deltar Lars Wahlund, UD, Ann-Sofie Nilsson, ambassadråd Kosovo, Igo Rogova, Kosova Women’s Network, Carl Tham med flera.
På måndag är det också dags för Operation Dagsverke som går till nya och bättre skolor på den albanska landsbygden. Det sistnämnda behövs verkligen. I flera av de skolor jag besökte i januari regnade det in genom vägg och tak.
Så när du mötern en elev med insamlingsbössa, glöm inte att lämna ett bidrag! Och gå gärna på den minifestival som äger rum i Kungsträdgården på måndag från lunch och framåt.

Inga kommentarer: