Varför är det så hemskt att ha ett kök som inte är superdesignat? Särskilt när studier undersökningar visar att vi lagar allt mindre med mat. Köken blir snyggare, kokböckerna fler – men det vi äter består av hämtsushi och hämtpizza.
I dessa tider där vi talar allt mer om klimathotet, rättvisemärkta produkter och miljöbilar finns det all anledning att rikta ögonen också mot vår hysteriska konsumtion av designprodukter. Över en miljard människor saknar tillräcklig tillgång till rent dricksvatten och 2,6 miljarder människor saknar justa toaletter skrev nyligen UNDP i en rapport. Ändå fortsätter vi att handla toaborstar designade av Philippe Starck!
Vi måste besinna oss. Kanske behöver vi fundera på vad det är vi flyr från genom att ge oss in i denna hysteriska designkonsumtion. Så - tänk dig för en gång extra innan du kastar ut 70-talsköket ur den nyinköpta bostadsrätten.

Ett vanligt hem i ett vanligt land (Colombia), långt från Designtorget, R.O.O.M och Svenskt Tenn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar